Door zakelijk energie te produceren voorziet u in uw eigen energiebehoeften. Enexis helpt u hier graag bij. Op onderstaande pagina’s vindt u alles wat u moet weten over het zelf opwekken van energie. Het stappenplan legt u in enkele eenvoudige stappen uit met welke zaken u rekening dient te houden. Op de overige pagina’s vindt u uitgebreidere informatie over deze zaken.

Als u zelf duurzaam energie gaat produceren, dan krijgt u te maken met diverse regels en procedures. U wordt zelf zakelijk producent door het stappenplan te doorlopen.

Bekijk stappenplan

Wanneer u gaat terugleveren, geeft u dit vooraf aan uw netbeheerder door. Er zijn namelijk een aantal factoren die gecontroleerd moeten worden door de netbeheerder, zoals de plaatselijke netsituatie en de capaciteit van uw huidige aansluiting.

Meer over aanvraag en registratie

Energie die u niet zelf gebruikt kunt u terugleveren aan het net. Uw meetinrichting dient hier wel geschikt voor te zijn. Wij vertellen u graag waar uw meetinstallatie aan moet voldoen.

Bekijk meetinrichting vereisten

Het is mogelijk dat u subsidie krijgt voor het opwekken van duurzame energie. De aanvraag hiervoor doet u vóórdat u de productie-installaties in gebruik neemt.

Subsidiemogelijkheden

Alleen energie met een duurzaamheidscertificaat mag worden verkocht als groene energie. De certificaten zijn verplicht bij het verhandelen van energie, maar zijn ook een vereiste als u voor subsidie in aanmerking wilt komen.

Bekijk mogelijkheden certificering

De veelvoorkomende energiebegrippen hebben wij voor u bij elkaar gezet in een overzichtelijke begrippenlijst

Bekijk Begrippenlijst