U krijgt te maken met verschillende instanties als u zelf energie gaat opwekken. Op deze website hebben wij de verschillende instanties met bijhorende verantwoordelijkheden voor u op een rij gezet, zodat u precies weet voor welke vragen u waar terecht kunt.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is verantwoordelijk voor het verstrekken van subsidies en regelgeving.

Lees meer

CertiQ is verantwoordelijk voor de certificering van uw opgewekte elektriciteit, voor de handel en subsidie. U meldt zich eenvoudig aan via hun website.

Lees meer

Vertogas is verantwoordelijk voor de certificering van uw zelfgeproduceerde gas. Als u gebruik wilt maken van de certificaten van Vertogas, registreert u zich dan via hun website.

Lees meer

Uw energieleverancier is onder andere verantwoordelijk voor de energie die u in uw bedrijfspand verbruikt. U kiest uw energieleverancier zelf.

Lees meer

Een meetbedrijf is verantwoordelijk voor de meetinrichtingen van zijn grootverbruikklanten en de aansluiting hiervan op het net. U bepaalt zelf of en aan welk meetbedrijf u de verantwoordelijkheid overdraagt.

Lees meer

Uw netbeheerder is onder andere verantwoordelijk voor het transport van de energie en het onderhoud van de netten. De regio waarin uw bedrijf gevestigd is, bepaalt wie uw netbeheerder is.

Lees meer